Mesafeli Satış Sözleşmesi

MADDE 1 – TARAFLAR

1.1. SATICI:

Ünvanı: PINAR ÖZGEN ELALDI

Adresi: Gündoğan Küçükbük Mahallesi 624 Sokak No 4/1 48400 Bodrum Muğla

Telefon: +90 5379295202

E-posta: info@motostok.com

Vergi No: 1020117058

1.2. ALICI:

Web sitesi üzerinden alışveriş yapan ve sipariş formunda bilgileri yer alan gerçek veya tüzel kişidir.

MADDE 2 – SÖZLEŞMENİN KONUSU

İşbu sözleşmenin konusu, ALICI’nın SATICI’ya ait ://motostok.com internet sitesinden elektronik ortamda siparişini verdiği, sözleşmede nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri uyarınca tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

MADDE 3 – CAYMA HAKKI

ALICI; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (ondört) gün içinde, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ya aittir.

MADDE 4 – CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER

Motosiklet yedek parça ve aksesuarlarında; ALICI tarafından ambalajı, koruyucu bandı, mührü, paketi açılmış olan ve iadesi sağlık veya hijyen açısından uygun olmayan ürünler, tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan ürünler ile ALICI’nın isteği veya açıkça kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan (Örn: Motor modeline özel üretilen/kesilen ürünler) malların iadesi yönetmelik gereği mümkün değildir.

MADDE 5 – YETKİLİ MAHKEME VE UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

İşbu sözleşmeden doğan uyuşmazlıklarda, Ticaret Bakanlığı tarafından her yıl ilan edilen parasal sınırlar dahilinde Alıcı’nın mal veya hizmeti satın aldığı veya ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri veya Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.2026 yılı itibarıyla, değeri 134.422 TL (yüz otuz dört bin dört yüz yirmi iki Türk Lirası) altındaki uyuşmazlıklarda Tüketici Hakem Heyetleri yasal olarak bağlayıcı yetkiye sahiptir. Bu sınırın üzerindeki uyuşmazlıklar için ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine başvuru yapılması zorunludur.